E.B.T. – Emotionele Balans Techniek

Emotionele Balans Techniek

Wat is E.B.T.?

 

E.B.T.  is een methode om onverwerkte emoties, angsten of andere vervelende gevoelens waar wij last van hebben snel op te laten lossen. E.B.T. staat voor Emotionele Balans Techniek.  Ik maak gebruik van een aantal technieken die ik gecombineerd heb vanuit mijn achtergrond als Neuro Emotioneel Integratie en E.F.T. Therapeute. Indien nodig pas ik ook aspecten toe uit de E.M.D.R. methode door o.a specifieke oog bewegingen, die ook tijdens de r.e.m slaap plaats vinden, na te bootsen terwijl ik  bepaalde punten die de hersenen verbinden stimuleer. 

Het hele proces is volledig  pijnloos en een supersnelle methode om direct lekkerder in je vel te zitten. Er komt geen apparatuur aan te pas. Je volgt gewoon de mijn aanwijzingen op tijdens de behandeling. Vervelende gevoelens die je verhinderen om goed te functioneren kunnen daarmee direct oplossen. Dit is een korte beschrijving van E.B.T.

Wij hebben continue te maken met gebeurtenissen die in ons leven plaats vinden en sommige gebeurtenissen zijn zo ingrijpend, dat wij ze wel opslaan maar er vaak  jaren over doen om deze gebeurtenissen en emoties die er aan gekoppeld zijn te verwerken. Zolang onze emoties niet verwerkt zijn, worden ze opgeslagen op 1 kant in de hersenen, en wel op de gevoelskant. Zodra een emotie verwerkt is  gaat hij over op de andere kant in de hersenen en wordt daar opgeslagen als een herinnering.

Zodra een emotie is verwerkt  kunnen wij ons de gebeurtenis nog wel herinneren maar we hoeven er bijvoorbeeld niet meer om te huilen of het maakt ons niet meer van streek. Het heeft een plekje gekregen, dit is wat E.B.T. in een korte tijd weet te bewerkstelligen.

Binnen een uur kunnen er gevoelens, waar we soms een heel leven lang mee hebben gelopen gewoon als sneeuw voor de zon zijn verdwenen door dat de Emotionele Balans Techniek het natuurlijke verwerkingsproces een handje helpt.

Follow by Email
Facebook