Monique vdf de Vries

In 1996 begon ik, na het afronden van mijn opleiding tot Neuro Emotioneel Integratie therapeute, met het geven van sessies aan mensen die last hadden van emotionele blokkades, getraumatiseerd waren, of gewoon niet lekker in hun vel zaten.

Door de jaren heen heb ik tal van andere opleidingen gevolgd en vele boeken bestudeerd, die allemaal te maken hebben met de psyche van de mens en gericht zijn op heling en het verhogen van het bewustzijn.

Naast de kennis die ik in mijn eigen praktijk heb opgedaan door het begeleiden van honderden cliënten in de afgelopen 35 jaar, heeft dit alles mij in staat gesteld de Emotionele Balans Techniek te ontwikkelen.

Ik heb zelf in mijn twintiger jaren een aantal zeer traumatische ervaringen meegemaakt. Vanuit die praktijkervaring weet ik hoe het is, om emotioneel volledig onderuit te gaan en het gevoel te hebben dat herstel bijna onmogelijk is. Ik was destijds al mijn zelfvertrouwen kwijt geraakt door deze omstandigheden. Door zelf ooit zo diep gezeten te hebben en toch de weg terug te vinden naar mijn kracht, begrijp ik als geen ander wat je nodig hebt om eruit te komen.

Mijn enorme passie om mensen echt te willen helpen, is dan ook ontstaan vanuit mijn eigen verleden. Ik geef de mensen die hier nu voor openstaan, een heel groot cadeau door mijn kennis te delen. Daar ben ik mij zeer van bewust. Als ik destijds deze tools in handen had gehad dan had ik deze graag toegepast, omdat ik met de kennis van nu, weet hoe effectief deze methode is.

Ik bied de Emotionele Balans Techniek cursus voor een zeer gering bedrag aan, omdat ik het belangrijk vind dat het voor iedereen toegankelijk is en de kans krijgt om net als ik, emotioneel in balans te komen en te blijven!

Monique vdf de Vries

 • Gevolgde opleidingen en cursussen:
 • N.E.I. – Neuro Emotionele Integratie
 • Kinesiologie (spiertesten)
 • Medisch Biomagnetisme therapeut
 • Magneet therapie
 • Stress Counselor
 • E.F.T. – Emotional Freedom Technique  –  6 therapeuten levels
 • E.M.D.R. – Eye Movement Desensitization and Reprocessing
 • Reiki – 1ste graad en 2de graad
 • Magnified Healing Master – 1ste graad, 2de graad en 3de graad
 • Human Design Coach
 • Ontwikkelaar EMOTIONELE BALANS TECHNIEK (E.B.T. ®)
 • Ontwikkelaar S.C.M.H.® METHODE ( Shungite Chakra Meridiaan Healing)
 • S.C.M.H. Master
 • Eigenaresse S.C.M.H.® Opleidings Instituut
 • Autheur: SHUNGITE Bescherming tegen Straling