Paniek aanvallen

Paniekaanvallen

Paniekaanvallen kunnen ontstaan wanneer je in een bepaalde periode te veel hebt meegemaakt en jij jouw emoties niet goed hebt verwerkt of weggestopt. Hoewel emoties lange tijd onderdrukt kunnen worden, op een gegeven moment zoeken ze toch een uitweg, wat kan resulteren in een plotselinge paniekaanval.

Als je dit de eerste keer ervaart kun je er behoorlijk van schrikken en de angst dat het je weer zomaar overkomt, zorgt ervoor dat je je onveilig gaat voelen.

Paniekaanvallen gaan vaak gepaard met fysieke symptomen zoals hartkloppingen, zweten, beven, kortademigheid en een overweldigend gevoel van angst. Deze aanvallen kunnen zomaar uit het niets komen en een grote impact hebben op het dagelijks leven, waardoor je voortdurend op je hoede bent voor de volgende aanval.

Als je last hebt van paniekaanvallen, biedt de Emotionele Balans Techniek een effectieve methode om de dieperliggende oorzaken van angst te verkennen en mogelijk de emotionele lading van onverwerkte emoties te verminderen, of zelfs te laten verdwijnen.

Indien gewenst, bied ik begeleiding aan waarbij we samen kunnen onderzoeken welke emoties als eerste aangepakt kunnen worden. Je kunt hiervoor een consult bij mij boeken.