Psychosomatische klachten

EMOTIONELE BALANS TECHNIEK

Psychosomatische klachten zijn klachten die voortkomen uit de psyche. De klachten uiten zich fysiek en de oorsprong ligt heel duidelijk in emoties en gevoelens die opgelopen zijn door situaties in het leven waar we tegen aan gelopen zijn. Dit kunnen o.a. traumatische ervaringen of langdurige stress zijn. 

Spannings- hoofdpijn, migraine, buikpijn, maagpijn en slapeloosheid zijn hele duidelijke voorbeelden hiervan. Psychosomatische klachten ontstaan doordat je spanningen niet kunt los laten. De spanning zoekt toch een uitweg en zet zich om in lichamelijke klachten. Recente gebeurtenissen kunnen de oorzaak  zijn, maar ook nare jeugd ervaringen die je niet goed hebt verwerkt kunnen op volwassen leeftijd nog zorgen voor lichamelijke klachten. E.B.T. neemt de psychische oorzaak weg waardoor de klachten ook veelal verdwijnen. E.B.T. werkt diep in op het hele gestel. In de eerste plaats maakt het ons zenuwgestel rustig en het  meridianenstelsel schoon, waardoor emotionele blokkades opgeheven worden.

Als je enigszins het vermoeden hebt dat jouw fysieke klacht wel eens een emotionele oorzaak zou kunnen hebben, dan is het zeker de moeite waard om dit met E.B.T. te onderzoeken of er emoties aan ten grondslag liggen. Dit kan namelijk uitgetest worden middels kinesiologie (spiertesten). 

Follow by Email
Facebook